Qupix® is een multidisciplinair ontwerpbureau gespecialiseerd in architectuur, interieurarchitectuur, experiences, visualisaties en grafische vormgeving. Wij kunnen u ondersteunen met het ontwerpen en visualiseren van ruimtelijke concepten maar ook met de technische begeleiding daarvan.
INTERIEURARCHITECTUUR
Vaak wordt het belang van een goed en aantrekkelijk interieur onderschat, terwijl wij eigenlijk meer met de binnenkant van een gebouw te maken hebben dan met de buitenzijde! De aankomende jaren wordt een goed interieurontwerp steeds belangrijker gezien het feit dat bouwgrond schaars wordt en bestaand vastgoed moet worden aangepast aan de vraag van de huidige tijd. Maar ook voor een frisse wind kunnen wij zorgen, als u op bestaande indelingen en of uitstraling bent uitgekeken. Qupix ontwerpt interieurconcepten, maar kan ook voor u de implementatie en de bouw begeleiden. ​​​​​​​
EXPERIENCES
Onze basis ligt bij het ontwerpen van ruimtelijke belevingen. Daar zijn wij mee begonnen en dat is nog steeds de rode draad in al ons werk. Bepaalde dingen net even anders willen doen om de ervaring intenser te maken, mensen te boeien en verhalen vertellen. Dit hebben wij mogen doen voor veel grote klanten, wereldwijd, en doen dit natuurlijk nog steeds. Wat wij wel zien, en daar werken wij hard aan mee, is dat er een verschuiving ontstaat naar meer blijvende experiences. Zo ontwerpen wij steeds vaker exposities bij bedrijven zelf (brand experiences) of op andere uiteenlopende locaties.  
GRAFISCH ONTWERP
Een heel belangrijk aspect bij architectuur zijn de grafische elementen. Dat is bij ons geen ondergeschoven kindje! Een goed grafisch ontwerp is van groot belang bij de conceptpresentatie van een ruimtelijk ontwerp, maar ook binnen een ontwerp is het essentieel. Daarom zijn wij blij dat wij beschikken over grafische capaciteiten. Wij worden dan ook vaak ingezet om grafische gebouw elementen zoals bijvoorbeeld informatieborden, bewegwijzering, vluchtplannen en zelfs gevelreclames te ontwerpen.
VISUALISATIES
Ideeën overbrengen wordt een stuk gemakkelijker als je kan laten zien wat je van plan bent. Dit geldt voor een projectontwikkelaar die aan een gemeentelijke instelling wilt laten zien wat hij of zij van plan is, maar ook voor een makelaar die graag wilt laten zien hoe een gebouw eruit zou (kunnen) zien aan de potentiële koper. Plaatjes nemen onzekerheden weg en geven mensen houvast. Qupix ontwikkeld dergelijke ‘visuals’ voor eigen gebruik, maar wij worden steeds vaker gevraagd, door uiteenlopende partijen, om hun ideeën door ons tastbaar te maken in een visuele presentatie. Dit kunnen zowel statische plaatjes zijn, maar ook filmpjes, samengesmolten in een mooie complete presentatie. Handig om bijvoorbeeld te delen op social media, voor in een folder of website!
ALGEMENE VOORWAARDEN
Qupix® is ingeschreven in het Nederlandse Architecten Register.
Naar boven